Serpentine Gallery Pavilion by Snøhetta | Inspiration Grid | Design Inspiration

Bringing you the best creative stories from around the world.
more-posts pinterest twitter facebook-with-circle pinterest-with-circle reddit-with-circle stumbleupon-with-circle twitter-with-circle

Serpentine Gallery Pavilion by Snøhetta

Fantastic project by Snøhetta, an architecture firm with offices in Oslo and New York.

“Based on the principle of a winding ramp, the 2007 Serpentine Gallery Pavilion explored the idea of vertical circulation within a single space.

The aim was to reconsider the traditional, single-level pavilion structure by adding a third dimension: height. While journeying upwards, visitors first encounter the interior space, which was followed by an enclosed stretch of the ramp with the surroundings only glimpsed through the louvered facade. As they proceeded, visitors completed the spiralling movement, the ramp became integrated into the roof of the Pavilion, and they experienced a full, unhindered view of the park.

The vertical movement of visitors in the Pavilion complemented the horizontal circulation in the exhibition spaces at the adjacent Serpentine Gallery.”

More architecture Visit their website

Architecture Posted on October 23, 2014