Aireys House by Byrne Architects | Inspiration Grid | Design Inspiration

Bringing you the best creative stories from around the world.
more-posts pinterest twitter facebook-with-circle pinterest-with-circle reddit-with-circle stumbleupon-with-circle twitter-with-circle

Aireys House by Byrne Architects

Fantastic project by Australian architecture studio Byrne Architects.

“Aireys Inlet is a small coastal village known and loved for its quiet casual nature, a counterpoint to the higher density development creeping along the coastline from Torquay. For this project we were fortunate enough to have a site high on the cliff line with spectacular views to the famous Aireys Lighthouse, Eagle Rock, Lorne and the ocean beyond.

Central to the concept are ideas of fluidity and exploration. Between the house and the high cliff drop to the ocean are simple sand and gravel tracks, a rarity along the great ocean road. Cliff line trails rise and fall, bend and disperse like capillaries, on occasion opening up to expose exquisite hidden beaches. Our aim in this house was to emulate this fluid and permeable environment. There is no front or back, and the house is entered from various levels. The landscape undulates and continues around the house. Every turn leads to new and often surprising spaces within and around the house.”

Photography by Shannon McGrath.

More architecture via AA13

Architecture Interior Design Posted on February 18, 2015